Front elevation
Front elevation

press to zoom
View of the entrance
View of the entrance

press to zoom
View across the front drive
View across the front drive

press to zoom
Front elevation
Front elevation

press to zoom
1/5

Granville Hall

Classical style family home

Location Woodham Walter, Essex

Client Private

Situated in a private area of the countryside, Granville Hall is a new six-bedroom family home. The existing bungalow and dog kennels on site were demolished and replaced with a Georgian-style dwelling, complete with tall sash windows, brick detailing and symmetrical elevations. To further emphasise the classical appearance, the front entrance sits in a pedimented gable end, with a portico structure over the door.

The site also includes a yard and accommodation specifically for the client’s pets, as well as a quadruple garage with upper floor living area, sitting adjacent to the main house and connected by the circular driveway.