Location Coggeshall, Essex

Client Private

Classic-style new bungalow on a private plot

Church Green

View of front of house as seen from the garden
View of front of house as seen from the garden

press to zoom
View towards front entrance
View towards front entrance

press to zoom
View of front of house as seen from the garden
View of front of house as seen from the garden

press to zoom
1/2

The practice was asked by our clients to design a new bungalow, on a private site behind a listed house in the historic town of Coggeshall. Working with a listed building consultant, planning permission was secured for a single storey, three-bedroom house of a classical appearance, with a canopied front entrance, sash windows, and box bay windows with seating inside.

 

The ceiling over the living area is vaulted, and Velux sun tunnels were used to help bring natural light into the middle of the house.